Opendag OBS de Vierwindstreken

Deze Website is verplaatst. Volg deze link om op de juiste pagina uit te komen.

OBS de Vierwindstreken is een populaire buurtschool in de wijk Banne Noord in Amsterdam Noord. Zij bieden kinderen van 4 tot en met 12 jaar onderwijs aan. OBS de Vierwindstreken is onderscheidend op vier verschillende gebieden. Deze gebieden zijn: digitaal, taalrijk, sportief en gezond. De afgelopen jaren loopt het leerlingenaantal af. Om meer inschrijvingen binnen te krijgen wil OBS de Vierwindstreken de merkvoorkeur bij ouders in de wijk laten toenemen, zodat het leerlingenaantal weer toeneemt.

Uit onderzoek is gebleken dat de organisatie het belangrijk vindt om de kernwaarden van de school en bijzondere activiteiten, die op school plaatsvinden, met de doelgroep te communiceren. Daarbij denken zij dat dit het best gedaan kan worden door middel van de website, een banner, een contactpersoon in de buurt, flyers en sociaal media. Daarnaast blijkt uit het enquêteonderzoek bij de doelgroep, dat de merkvoorkeur het beste verbetert kan worden door middel van evenementen.

Gezien de wens van de doelgroep zal er voor het verbeten van de merkvoorkeur een evenement georganiseerd moeten worden. Op deze manier krijgt de doelgroep de kans nader kennis te maken met de school, de leerkrachten, de middelen, de kernwaarden en activiteiten. Tijdens dit evenement zullen de kernwaarden van de school centraal staan, er zal er veel informatie verstrekt worden over de bijzondere activiteiten die de school heeft, en waarin zij onderscheidend is ten opzichte van andere scholen. Met behulp van het evenement zal de school zich goed kunnen profileren in de buurt en bij goed gekozen acties tijdens het evenement verbetert de merkvoorkeur bij de doelgroep.

Schermafbeelding 2017-05-07 om 10.45.20

Volgens Passend Onderwijs (2016) moet een inschrijving minimaal 10 weken voordat de school begint ingediend worden. Volgens Rijksoverheid (2016) begint het nieuwe schooljaar op 3 september 2016. Aan de hand van deze gegevens zal het evenement plaatsvinden op vrijdag 10 juni 2016. Deze datum valt een week voordat de inschrijvingen ingediend moeten worden zodat de bezoekers de tijd hebben om zich in te schrijven en er over na te denken

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s